Hof Te Groene Walle De Pinte

Tijdens de uitvoering van dit gravend vooronderzoek werd de effectieve aanwezigheid van de walgracht vastgesteld alsook de specifieke dimensies. Winkels restaurants vrijetijds- en sportfaciliteiten ziekenhuizen.


Hof Te Groene Walle De Pinte Het Hof Te Groene Walle Aa Flickr


59 14 nord 3.

Hof te groene walle de pinte. In het kader van Open Monumentendag kan je vandaag nog het Hof ter Groene Walle in de Kunstschildersweg bezoeken. 59 46 nord 3. Kaart van Eekbulk De Pinte De Pinte.

Hof te Groene Walle Kunstschildersweg 5 9840 De Pinte. Het zogenaamde Hof te Groene Walle is een 18de-eeuwse hoeve van het semigesloten type met woonhuis ten zuiden en in L-vorm aansluitende schuur en stallen ten noorden en ten oosten omheen een met gras begroeid binnenerf. Ook eerder landelijke gemeenten met een bescheidener historisch patrimonium zoals De Pinte hebben de plicht om de erfenis van het verleden te bewaren te koesteren te waarderen en door te geven aan de komende generaties.

Het boerenhuis de dwarsschuur en de 19de-eeuwse stalvleugel zijn geschikt rond een begraasd binnenerf. 38495 nl Hoevetje met losse bestanddelen De pinte Leeuwerikstraat 1 50. Parochiekerk Sint-Niklaas van Tolentijn.

De zorg voor het lokaal erfgoed is niet alleen een opdracht van grote steden met een roemrijk verleden. Joost Van Riet een paardenfokker uit Zevergem heeft Hof te Groene Walle gekocht. 59 35 nord 3.

De hoeve werd voor het eerst vermeld in 1249. Aug 28 2014 De Pinte - Joost Van Riet een paardenfokker uit Zevergem heeft Hof te Groene Walle gekocht. De oorspronkelijke omwalling werd gedempt.

Eindverslag De Pinte Hof te Groene Walle e n 5 1 1 Beschrijvend gedeelte 11 Administratieve gegevens Naam site De Pinte Hof te Groene Walle Ligging Oost-Vlaanderen De Pinte Kunstschildersweg 5D Kadaster De Pinte Afdeling 1 Sectie B percelen 448E 449H 721B en 721C Cordinaten Noord. Hoevetje met losse bestanddelen De Pinte Leeuwerikstraat 1 50. Samen met de aansluitende onbebouwde gronden vormt de hoeve een waardevol relict van het traditionele.

38 37 est 38495 nl Kasteel van Hemelrijk hoeve Oui De pinte Mieregoed 51 50. In december 2011 werd de boerderij aan de Kunstschildersweg samen met de omliggende landerijen door minister Geert Bourgeois N-VA beschermd. De historische en erfgoedwaarde van dit gebouw is meer dan bijzonder.

Ze maakte oorspronkelijk deel uit van het Scheldeveld een uitgestrekt heidegebied. Cultuurhistorisch landschap De Pinte Mieregoed 51 38498. Hoevegebouwen Hof te Groene Walle Monument.

Het Hof ter Groene Walle is de enige overblijvende historische hoeve op De Pinte. Dat blijkt uit het antwoord van. HLN - Het Laatste Nieuws - Volg het nieuws op de nr1 nieuwssite in Belgi HLNbe brengt je het allerlaatste nieuws 2424 en 77 uit binnen - en buitenland evenals dichtbij met nieuws uit je.

De Pinte telt drie monumenten het Hof ter Groene Walle in de Kunstschildersweg is er n van beschermd in 2011. Samen met de aansluitende onbebouwde gronden vormt de hoeve een waardevol relict van het traditionele. Nl Hoevegebouwen Hof te Groene Walle Oui De pinte Kunstschildersweg 5 50.

Dorpsgezicht orgel De Pinte. Nl Hoevegebouwen Hof te Groene Walle Oui. Aug 02 2013 Het Hof te Groene Walle aan de Kunstschildersweg in De Pinte is een semi-gesloten hoeve uit de 18de eeuw.

Het boerenhuis de dwarsschuur en de 19de-eeuwse stalvleugel zijn geschikt rond een begraasd binnenerf. 59 35 nord 3. Het Hof is een van de drie monumenten van De Pinte.

Zo komt deze hoeve al voor op de. De oorspronkelijke omwalling werd gedempt. De Pinte Kunstschildersweg 5 50.

Van Riet heeft nog geen concrete bestemmingsplannen. Het waren ook de raadsleden van RUIMTE die samen met andere gengageerde inwoners het initiatief namen om voor Hof Te Groene Walle de vierkantshoeve gelegen aan de Kunstschildersweg in De Pinte een beschermingsaanvraag in te dienen. In het kader van de heersende waterproblematiek binnen het plangebied en beschermd monument Hof te Groene Walle in De Pinte werd een historische walgracht onder archeologische begeleiding terug uitgegraven.

In december 2011 werd de boerderij aan de Kunstschildersweg samen met de omliggende landerijen door. De oorspronkelijke omwalling werd gedempt. 40 57 est 38498.

De hoeve werd voor het eerst vermeld in 1249 de kern van de huidige hoevegebouwen zou teruggaan tot in de 17de eeuw maar wat je ziet stamt voornamelijk uit de. Hoevetje gesloopt De Pinte Lindenpark 3. 38496 nl Hoevetje De pinte Lindenpark 3.

Lijst met diensten in de buurt van Eekbulk. RESTAURATIE Hof te Groene Walle De Pinte RESTAURATIE EN HERBESTEMMING Runcvoorthof tot woonproject Merksem ONTWIKKELING EN HERBESTEMMING School tot Erfgoedcentrum Kloosterke van Liefde Gent RESTAURATIE Stadhuis Antwerpen RESTAURATIE. De Pinte Kunstschildersweg 5 38495.

Aug 02 2013 Het Hof te Groene Walle aan de Kunstschildersweg in De Pinte is een semi-gesloten hoeve uit de 18de eeuw. De pinte Kunstschildersweg 5 50. De Pinte - Het gemeentebestuur van De Pinte heeft geen concrete plannen om het geklasseerde Hof te Groene Walle aan te kopen.

Hof te Groene Walle Monument. Hoeve met losse bestanddelen De Pinte Leeuwerikstraat 1 38496.


Hof Te Groene Walle Cultuurregio Leie Schelde



Flickr Erf Goed Be S Photostream



Hof Te Groene Walle Cultuurregio Leie Schelde



Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed



Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed



Hof Te Groene Walle Verkocht De Pinte Het Nieuwsblad Mobile



Lijst Van Onroerend Erfgoed In De Pinte Wikiwand



Bezoek Hof Ter Groene Walle De Pinte Hln Be



Hof Te Groene Walle Inventaris Onroerend Erfgoed



Gemeenten Werken Samen Rond Onroerend Erfgoed De Pinte Het Nieuwsblad Mobile



Popular Posts

Groene Vliegjes Met Lange Vleuels

Coleman Classic Awning Tent Luifel Groen

Recept Groene Asperges Jeroen Meus

Audi A1 2019 Grijs Sline

Recept Groene Asperges Ei

Groene Longen Van De Aarde

Kabeljouw Met Groene Curry En Kerstomaatjes

Grijs T Shirt Lange Mouw

Kleine Groene Aperges Bereiden